Hobby i Rekreacja!

Zakład gastronomiczny

Zakład gastronomiczny

Post by relatedRelated post

Utrzymanie nieskazitelności w zakładzie gastronomicznym jest niezmiernie kłopotliwe z uwagi na rozpiętość następujących zabrudzeń. Sanepid nakłada wysokie wymogi i pieczołowicie tego dopilnowuje. Sanepid jednoczy nam się z czymś złym, z figurami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się wspomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny oraz nie zagrażający zdrowiu konsumentów. W głównej mierze, zdrowe oraz apetyczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, i sposobu jej przechowywania. Co możemy ogłosić o czystości naczyń? Niezmiernie ważnym urządzeniem pomagającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym też mówi strona gastronauci. Mycie odbywa się w komorze mycia z zastosowaniem płynu. Według przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z trafną chemią demonstrują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy także o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu podłóg i ścian, bowiem to one są największym magnesem na bakterie.

Zakład gastronomiczny
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
About